ARTHOUSE biedt projecten aan op het gebied van beeldende kunst, welke in samenwerking tussen school/leerkracht en de kunstenaar vormgegeven worden.

Ons doel is om leerlingen in het basisonderwijs op praktische wijze kennis te laten maken met beeldende kunst, het beroep kunstenaar en de plaats van kunstenaars in de maatschappij. De leerkracht wordt actief betrokken bij de voorbereiding en realisatie van het project, waardoor er voor de docenten én leerlingen een inspirerende werksfeer ontstaat.

Binnen een project kan een atelierbezoek plaatsvinden en er wordt in de klas gewerkt onder begeleiding van de kunstenaar.

Thema’s

We koppelen het thema aan een actueel onderwerp of aan de kennis en expertise van de kunstenaars zelf. Het is ook mogelijk dat de school een thema voorstelt. Dat kan een al eerder door ons uitgevoerd project zijn of een thema dat ondersteunend is aan de lesstof die in het betreffende schooljaar behandeld wordt.

Het atelierbezoek werkt inspirerend en motiverend voor de leerlingen. Tijdens het atelierbezoek kan een aanzet worden gemaakt naar het werken op school, maar het biedt vooral een kijkje in de keuken van de kunstenaar!

Naast werken in het platte vlak is het is ook mogelijk om ruimtelijk werk te maken met de leerlingen. De projecten in het aardappeljaar 2008 en 2012 zijn hier een voorbeeld van. We hebben o.a. aardappels gemaakt en ingepakt a la Christo, een hele grote aardappel gemaakt op de manier van Claes Oldenburg en de aardappel verheven op een zelf ontworpen voetstuk geplaatst, als een echt kunstwerk. Daarnaast hebben we het Panorama Mesdag levensgroot nagebouwd op 'bildtse wijze' (het boerenland, de vogels, de dijken). Als afronding een tentoonstelling in een aantal boerderijen van het Bildt.

Kunstprojecten op de middelbare school

Bianca de Gier werkt ook met leerlingen op de middelbare school. Er wordt geschilderd in het atelier tijdens een werk- of themaweek, maar er kan ook op school gewerkt worden. Zowel kortdurende als langere projecten, van één uur tot één of meerdere weken, zijn mogelijk. Er is een ruim activiteitenaanbod. Vraag naar de mogelijkheden.
Tijdens een project van één dagdeel hebben we bijv. kleine schilderijtjes gemaakt met acrylverf, uitgaande van het werk van Keith Haring. De werken zijn samengevoegd tot één groot schilderij en fleuren de hal van de school op!

Bent u als basisschool of middelbare school geïnteresseerd in deelname aan een project neem dan met ons contact op.

Arthouse is CJP Cultuurkaart acceptant. Als je als middelbare school in het bezit ben van deze kaart kun je er voor kiezen de kosten van een workshop/lessenreeks geheel of gedeeltelijk te voldoen middels de cultuurkaart.

facebook linkedin twitter

ARTHOUSE
Nieuwebildtdijk 118
9078 PT  Oude Bildtzijl
tel 0518 400 085
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.